Boldo 500

75.00

Artikelnummer: 1323 Categorie:

Beschrijving

 

 

 

Boldo 500

Boldenone is de broer van "methaan"

Een vreemd ding, de drug, zonder welke het leven van de overzeese "pro" is in wezen ondenkbaar, voor een lange tijd voorbij onze markt als een verre kant. Nee, wat “boldenon” is en “waarmee het wordt gegeten” wisten we zeker, maar alleen in theorie.

Wat betreft de praktische toepassing hiervan, vanuit vele gezichtspunten, uniek, medicijn, het was niet nodig om erover te praten – sporadische leveringen van Colombiaanse "Ganabol" voor ons, om nog maar te zwijgen van de nog meer bizarre Australische of Mexicaanse tegenhangers, lieten het niet toe om de nodige basis te creëren. Godzijdank zijn er nu gunstiger tijden.

Puur diergeneesmiddel

Als we geen rekening houden met de verdeling van medicijnen, die verre van objectief is, waarvoor er een passende definitie in het Engels is – "het verbeteren van medicijnen", dat is, "het verbeteren van medicijnen" – in "androgenen" en "anabolen", dan kunnen alle AAS worden onderverdeeld in twee grote groepen: gemaakt voor gebruik in traditionele ("mens") farmacologie en diergeneesmiddelen. Maar ook hier is de indeling vaak meer dan willekeurig: oxandrolon, speciaal gemaakt voor gebruik door "mens" vrouwen en kinderen, wordt met succes gebruikt in de diergeneeskunde, hetzelfde kan gezegd worden over oxymetholon, stanozolol, de meeste esters van nandrolon en testosteron.

Er zijn echter en specifieke esters – lauraat en hexylfenylpropionaat in het geval van nandrolon of acetaat in het geval van trenbolon, dat alleen werd geproduceerd voor gebruik in de diergeneeskunde. Maar ze zijn alleen gemaakt om de farmacokinetiek van te veranderen "mens" medicijnen – om een ​​langzamere opname in het bloed te bereiken in het geval van de eerste twee esters (wat belangrijk is voor kleine dieren) of sneller in de derde. Anders verschilden dergelijke medicijnen niet van de gebruikelijke.

Nee, er is natuurlijk een verschil in de toleranties voor de zuiverheid van het productieproces en dus de zuiverheid van het eindproduct, maar voor de meeste gerenommeerde veterinaire bedrijven verschillen ze niet veel van de eisen die aan conventionele farmaceutische fabrieken worden gesteld. . Een ander verschil is de hogere toelaatbare concentratiegrens voor het actieve ingrediënt voor diergeneesmiddelen.

Maar wat boldenon betreft, dit medicijn is alleen – exclusief – gemaakt voor gebruik in de veehouderij. Trouwens, vanwege zijn kenmerken, die we hieronder zullen bespreken, is het een ideale anabole steroïde voor bijna elk dier, van koeien tot honden, ondanks aanzienlijke verschillen in hun metabolisme. Vanwege dezelfde eigenschappen heeft boldenon zichzelf zeer goed bewezen in krachtsporten, ondanks het feit, ik benadruk nogmaals, dat het is gemaakt voor gebruik in de veehouderij, dat wil zeggen, om de massa wezens te vergroten die merkbaar verschillen van mensen in termen van metabolisme. Het is zo goed dat het nu niet gebruikelijk is om de zijne te onthouden "veterinair" oorsprong in een fatsoenlijke samenleving.

En om een ​​nieuw medicijn beter voor ons te leren, laten we eens kijken hoe het lijkt op de reeds bekende anabole steroïden en hoe het daarvan verschilt.

Boldenone en Methandrostenolone

Al op het eerste gezicht, ook al is het niet erg dichtbij, naar de moleculen methandrostenolon en boldenonundecylenaat, kun je zien dat ze niet alleen vergelijkbaar zijn. Als we in het eerste geval de methylgroep op de 17e positie weggooien en de etherketen op dezelfde positie in het tweede, dan worden deze moleculen absoluut identiek. Ik moet toegeven dat deze identiteit mij lang in verwarring heeft gebracht, niet alleen ik, maar ook veel experts op het gebied van sportfarmacologie, die boldenon beschouwden als een injecteerbare analoog van “methaan”. In feite is dit heel, heel ver van de waarheid.

De methylgroep op positie 17 verandert de ruimtelijke structuur van het methandrostenolonmolecuul zeer sterk en net zo sterk, zou je kunnen zeggen, verandert de eigenschappen van het medicijn sterk. Bovendien moet er rekening mee worden gehouden dat “methaan” deze methylgroep met grote moeite verliest – in twee of zelfs drie passages door de lever. Onder invloed van aromatase wordt methandrostenolon omgezet in 17-methylestradiol en boldenon in zwakker estradiol. Dat wil zeggen, ondanks het feit dat boldenon in theorie beter zou moeten aromatiseren, is de ‘rating’ van zijn aromatisering veel lager dan dezelfde ‘rating’ voor ‘methaan’ – dit is het eerste verschil tussen de medicijnen. Het tweede, niet minder belangrijke, is het bijna volledige onvermogen van methandrostenolon om de androgeenreceptor te stabiliseren (activeren). De boosdoener hier is opnieuw de beruchte methylgroep.

Het enige dat in feite duidt op een nauwe relatie van boldenon met methandrostenolon, is het vermogen om de eetlust te stimuleren. Dit maakt boldenon overigens een wenselijk "deelnemer" in massale verzamelingscycli, hoewel het gebruik ervan goedkoper is "broer" verdient hier veel meer de voorkeur vanwege een uitgesproken neiging tot aromatisering.

Boldenone en testosteron

Boldenone lijkt op testosteron: het verschil tussen hun moleculen zit hem alleen in de aanwezigheid van een extra dubbele binding tussen positie 1 en 2 (ring A). Maar dit verschil maakt dit medicijn universeel – dankzij de bovengenoemde dubbele binding is boldenon praktisch niet onderhevig aan de werking van het enzym 5 -? – reductase. Laat me je eraan herinneren dat 5 -? – reductase bevordert de omzetting van testosteron in het veel krachtigere dihydrotestosteron (DHT). DHT stabiliseert niet alleen de androgeenreceptor beter, het verschilt tot op zekere hoogte van testosteron in zijn eigenschappen. Dus we kunnen zeggen dat 5 -? – reductase verandert de eigenschappen van de oorspronkelijke stof.

Boldenone kan worden beschouwd als een zachtere versie van testosteron. Inderdaad, hun gedrag in het menselijk lichaam lijkt tot op zekere hoogte de androgeenreceptor goed te stabiliseren, beide hebben niet-genomische activiteit.

Boldenone en nandrolon

Maar de eigenschappen die het dichtst bij boldenon staan, bleek vreemd genoeg nandrolon te zijn. Ondanks alle ongelijkheid van de moleculaire structuur van deze twee geneesmiddelen, hebben zowel boldenon als nandrolon ongeveer dezelfde neiging om te aromatiseren (hoewel het verschil natuurlijk is dat de omzetting van nandrolon in estradiol plaatsvindt zonder de deelname van het aromatase-enzym). Bovendien is de stabilisatietijd van de androgene receptor voor deze geneesmiddelen ongeveer hetzelfde. Veel experts bevelen nandrolon en boldenon aan als onderling verwisselbare medicijnen en vinden het gelijktijdig gebruik ervan niet helemaal passend. Naar mijn mening is dit niet helemaal gerechtvaardigd, en hier is waarom.

Zoals u zich wellicht herinnert, is het eerder genoemde enzym 5 -? – reductase zet nandrolon om in dihydronandrolon – een veel zwakkere stof met betrekking tot de activering van androgeenreceptoren. Dat wil zeggen, boldenon, dat niet onderhevig is aan transformatie met behulp van 5 -? – reductase, kan a priori worden beschouwd als een krachtiger medicijn dan nandrolon. Bovendien heeft boldenon een niet-genomische activiteit, hoewel niet zo duidelijk als in zijn "broer" methandrostenolone, wat niet eens een spoor is in nandrolon. Dat is nog een pluspunt voor het “geesteskind van de veterinaire industrie”.

Aan de andere kant heeft nandrolon een uitgesproken progestogene activiteit, waardoor het boldenon kan inhalen in termen van gewichtstoename, hoewel niet zo significant. Om de "massa winnende component" van boldenon, is het in de veterinaire praktijk gebruikelijk om het te combineren "in het kader van één medicijn" met een stof als methandrioldipropionaat; deze combinatie wordt hieronder besproken.

Voorbereidingen op onze markt

Tegenwoordig zijn er drie geneesmiddelen op onze markt die boldenonundecylenaat als actief ingrediënt bevatten. De eerste twee kunnen als analogen worden beschouwd, ze verschillen alleen in de verpakking en concentratie van de werkzame stof. Dit zijn Boldesten-50, geproduceerd in flesjes van twee milliliter, de concentratie van de werkzame stof in het preparaat is 50 mg / ml, en Boldesten-100, de afgiftevorm is hier al een flesje van 5 ml, en de concentratie van het actieve stof is 100 mg / ml. Het derde medicijn is de eerder genoemde combinatie van methandriolpropionaat (50 mg / ml) en boldenonundecylenaat (50 mg / ml). De naam van het medicijn is Meprobolone en het wordt geproduceerd in precies dezelfde flessen als Boldesten-50.

Toepassingspraktijk

In principe kan boldenon ook worden gebruikt in cycli van ‘massavergaring’, maar een dergelijk gebruik van een medicijn dat niet onderhevig is aan aromatisering en geen progestagene activiteit heeft, lijkt misschien niet erg geschikt. Hoewel het mogelijk is om buitengewone massatoename te behalen, combineert u boldenon met "langdurig" testosteron, enanthate, bijvoorbeeld. Hier zal de eigenschap van boldenon de eetlust moeten vergroten.

Maar het belangrijkste doel van boldenon is "drogen", hoewel, nogmaals, vergeet niet het vermogen van het medicijn om de eetlust te vergroten. Omdat het praktisch niet onderhevig is aan aromatisering en geen progestogene activiteit vertoont, is het in het geval van gebruik mogelijk om de ophoping van water te voorkomen.

Vaak wordt het medicijn gebruikt als vervanging voor nandrolon in de tweede helft van de cyclus – het onderdrukt de productie van endogeen testosteron niet zo veel als nandrolon. Een interessante eigenschap van boldenon is dat het de afgifte van erytropoëtine in de nieren stimuleert, wat uiteindelijk leidt tot een toename van rode bloedcellen. Deze eigenschap is belangrijk voor vertegenwoordigers van die sporten waarbij het uithoudingsvermogen van de atleet voorop staat. Voor bodybuilders is deze eigenschap echter niet zo onbelangrijk, als we bedenken dat een van de mechanismen van spiergroei gebaseerd is op een toename van het aantal capillairen in de spier. En de toename van vasculariteit, vooral aan de vooravond van de concurrentie, is een belangrijk ding.

En het laatste. Wat boldenon ongetwijfeld “bederft”, is de extra lange en superzware etherketen. Het medicijn wordt niet alleen heel langzaam opgenomen in het werk, maar ook valt meer dan een derde van het gewicht van het medicijn op niet-werkende "ballast". De ondoelmatigheid van het bestaan ​​van boldenon in de vorm van undecylenaat werd lange tijd opgemerkt, maar begon pas onlangs met het synthetiseren van stoffen als boldenonacetaat en boldenonpropionaat. Tot dusver zijn de acetaat- en propionaatversies van dit, natuurlijk, de meest interessante medicijn, alleen gemaakt in testlaboratoria, maar ik ben er zeker van dat het uur niet ver meer is waarop boldenonacetaat en boldenonpropionaat op onze markt zullen verschijnen.

Bijwerkingen

Boldenone heeft praktisch geen bijwerkingen, althans voor mannen. Zelfs de productie van zijn eigen testosteron door het medicijn zelf onderdrukt niet veel.

Dosering

Typische doseringen van boldenonundecylenaat variëren van 300 tot 800 mg per week. 300 mg voor ervaren atleten is nog steeds te weinig, het is zinvol om deze dosering alleen aan te houden wanneer boldenon wordt gecombineerd met andere androgenen. "Werken" kan worden beschouwd als een dosering van ongeveer 600-800 mg van het medicijn. Voor beginners kan 150-200 mg boldenon per week als een geschikte dosering worden beschouwd. Dezelfde doseringen zijn acceptabel voor vertegenwoordigers van powerlifting (behalve voor zware categorieën) en andere sporten die geen hogere eisen stellen aan het gewicht van de atleet.

Boldenone heeft een zeer lange halfwaardetijd en kan wekelijks worden geïnjecteerd. Bovendien moeten ze wekelijks worden gedaan, maar niet vaker – dit is de enige manier om snel een cumulatief effect te bereiken. Op basis van het feit dat het medicijn zeer langzaam in het werk wordt opgenomen, moet de dosering tijdens de eerste twee weken van gebruik met anderhalf tot twee keer worden verhoogd.

Combinatie met andere medicijnen

Als je toch besluit om boldenon te gebruiken voor het verkrijgen van spiermassa, dan kun je het het beste combineren met injecties van testosteron enanthaat of Sustanon. Voor "grotere geloofwaardigheid" in de combinatie kun je oxymetholone toevoegen.

Voor het drogen zijn de belangrijkste “partners” van boldenon trenbolon of stanozolol; u kunt een combinatie van alle drie de medicijnen gebruiken. Ervaren atleten kunnen proberen "droog" en op testosteronpropionaat, hier zal het gebruik van boldenon ook zeer geschikt zijn.

Toepassing door vrouwen

Bij langdurig gebruik van hoge doses van het medicijn kunnen virilisatieverschijnselen optreden, namelijk verhoogde haargroei op het gezicht en lichaam. Maar dit is bij langdurig gebruik en hoge doses. Hoewel dit kenmerk van het medicijn niet mag worden onderschat, is het onwaarschijnlijk dat doseringen in de orde van grootte van 100-200 mg per week gedurende 4-5 weken tot virilisatie leiden. Het wordt aanbevolen om in dit geval Boldesten-50 te gebruiken met een lagere concentratie van de werkzame stof in de oplossing.

Een paar woorden over methandriol

En aan het einde van het onderwerp wil ik het hebben over een ander "deelnemer" in een complex medicijn genaamd " Meprobolon " – methandrioldipropionaat.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht over de uitstekende anabole eigenschappen van methandriol, heeft het deze praktisch niet. Bovendien is methandriol geen anabole steroïde, het is een prohormoon, een van de vormen van androstenediol. Meer specifiek wordt het medicijn 5-androstene-3β-diol genoemd, beter bekend als 5AD. Tegelijkertijd is het niet bekend van wiens lichte hand Methandriol werd gecrediteerd met uitstekende anabole vermogens, vergelijkbaar met de anabole vermogens van … testosteron! Laten we eens kijken hoe eerlijk een dergelijke verklaring kan zijn.

Om actief te worden, moet elk prohormoon worden omgezet in het hormoon zelf. In dit geval moet methandriol of 5AD worden omgezet in testosteron en pas daarna beginnen te werken. Welk deel van methandriol wordt volgens u omgezet in testosteron? U raadt het nooit – maar liefst 0,19%! Dat wil zeggen, het rendement op een gram 5AD per week zal vergelijkbaar zijn met het rendement op 2 mg testosteron in dezelfde periode. Vertel eens, heb je veel atleten een indrukwekkende massa zien krijgen met twee milligram testosteron per week? Ik heb persoonlijk nog nooit zulke mensen ontmoet.

Welk praktisch voordeel kan er zijn van zo’n zwak medicijn? Het blijkt dat methandriol misschien een agonist is van oestrogeenreceptoren, dat wil zeggen dat het oestrogene activiteit vertoont zonder te worden omgezet in oestradiol. Zoals u zich herinnert, hebben oestrogenen veel eigenschappen die gunstig zijn voor atleten in krachtsport – ze helpen bij de ophoping van glycogeen door cellen en stimuleren de afscheiding van groeihormoon en IGF-1, en reguleren androgeenreceptoren. Die van anabole steroïden die niet worden beïnvloed door het aromatase-enzym, of die zelf geen progestogene of oestrogene activiteit vertonen, zijn inferieur aan hun "meer geavanceerde tegenhangers" bij het verkrijgen van spiermassa. Om dit gebrek aan niet-aromatiserende steroïden te compenseren, wordt methandriol gebruikt.

Een ander nuttig kenmerk van methandriol is dat het gedeeltelijk de deactivering van mesterolon (Proviron) en drostanolon verhindert, wat optreedt door hun omzetting in 5α-androstenen onder invloed van het enzym 3α-hydroxysteroid dehydrogenase. In het geval van drostanolon geeft het gecombineerde gebruik van dit steroïde met methandriol echter geen speciale voordelen – drostanolon wordt uitsluitend gebruikt bij de "drogen" stadium, en methandriol heeft een uitgesproken vermogen om water te accumuleren vanwege zijn inherente oestrogene activiteit.

Methandriol heeft ook zo’n handige eigenschap: een toename van de synthese van leukocyten. Deze eigenschap van het medicijn zal nuttig zijn voor mensen met een verhoogde neiging tot morbiditeit, vooral tijdens een caloriearm dieet.

De oestrogene activiteit van methandriol, die in een bepaalde periode buitensporig zal worden en zal leiden tot onaangename gevolgen, zoals overmatige waterophoping, vetophoping of zelfs gynaecomastie, kan niet worden overwonnen met behulp van aromataseremmers (Arimidex). Oestrogeenreceptorblokkers (Clomid of tamoxifen) kunnen hierbij helpen. Het medicijn lijkt geen ander te hebben "bijwerkingen".

Om ervoor te zorgen dat de oestrogene activiteit van methandriol ten goede is en niet ten nadele, mag u de dagelijkse dosis van 50 mg niet overschrijden. Gewoonlijk wordt methandriol al in de regel in combinatie met boldenon geproduceerd; als het in zijn pure vorm wordt gevonden, is het zeer zeldzaam. Gezien de halfwaardetijd van methandrioldipropionaat, gelijk aan twee tot drie dagen, moeten injecties van het gecombineerde preparaat precies met deze frequentie worden gedaan (2 ml van "Meprobolon" eenmaal per twee dagen of 3 ml eenmaal per drie dagen). Testosteron kan ook aan de combinatie worden toegevoegd "boldenone + methandriol" – zodat het gecombineerde medicijn zijn vermogen om spiermassa te krijgen in grotere mate kan aantonen.

 

Extra informatie

Product

Categorie

Ingridient

Fabricage

Artikelprijs

Pakket